Geen widgets gevonden in de zijbalk

Hoera! Er is iemand jarig. Dat is natuurlijk de perfecte gelegenheid voor een mooi cadeau. Helaas zijn er veel mensen die het lastig vinden om een cadeautje mooi in te pakken. Natuurlijk is het cadeautje zelf het allerbelangrijkste, maar je wilt natuurlijk wel aankomen met een feestelijke verpakking. Gelukkig hoeft het inpakken van een verrassing helemaal niet zo moeilijk te zijn als het misschien lijkt. Je hebt namelijk veel keuzes, en je kunt het zo uitbundig maken als je zelf wilt. Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel drie tips voor het inpakken van de leukste cadeautjes.

Kies een geschenkdoos

Eén van de makkelijkste manieren om een cadeautje in te pakken, is door het kiezen van een speciale geschenkdoos. In tegenstelling tot normale kartonnen dozen, zijn geschenkdozen uitgedost in vrolijke kleuren. Sommige geschenkdozen hebben zelfs bijbehorende linten of andere versieringen. Wil je zelf niet zoveel tijd besteden aan het inpakken van een cadeau? Dan is een geschenkdoos de beste optie voor jou. Let wel op, en kies een kleur of design dat goed bij de jarige past. Zo maak je de cadeauverpakking nog nét iets persoonlijker.

Gebruik kartonnen dozen bij inpakpapier

Heb je zelf al mooi cadeaupapier in huis gehaald? Dan wil je deze natuurlijk gebruiken om het cadeautje mee in te pakken. Helaas is dat voor veel cadeautjes nogal ingewikkeld. Neem bijvoorbeeld een voetbal. Om deze netjes in te pakken, is een heleboel kennis vereist en helaas beschikt niet iedereen over deze creativiteit. Gelukkig is er een makkelijke oplossing. Je kunt namelijk vierkante kartonnen dozen kopen, om vervolgens de voetbal hierin te stoppen. Een vierkante doos is namelijk een stuk makkelijker om in te pakken. Uiteraard is het dan wel belangrijk om de juiste maat te kopen, dus meet van tevoren de voetbal op: zodat je niet achterblijft met té kleine kartonnen dozen.

Gebruik mooie linten

Heb jij je cadeautje mooi ingepakt, maar wil je nog iets extra's toevoegen aan het pakket? Dan zijn linten perfect voor jou. Door het toevoegen van een mooi lint, ziet het cadeautje er direct een stuk chiquer uit, terwijl het helemaal niet zoveel tijd of geld kost. Je bindt het lint simpelweg rond de doos, trekt het strak, en maakt er vervolgens een mooie strik van. Je kunt één lint gebruiken, of twee. Houdt bij het uitzoeken van de linten wel rekening met het cadeaupapier, en kies voor een bijpassende kleur. Zo behoudt je de eenheid van het geschenk, en zorg je voor een cadeau met een luxueuze uitstraling.

Door Tiara