Geen widgets gevonden in de zijbalk

Kan jij in je vrije tijd genieten van gamen? Of ben je zelfs een professionele gamer? Een gamer is iemand die interactieve spellen speelt. Hierbij gaat het natuurlijk vooral over videogames. Wereldwijd zijn er meer dan 2 miljard mensen die weleens gamen, of dit nou voor plezier of om er geld mee te verdienen. Deze blog vertelt je van alles over gamen.

Hoe gamen is ontstaan 

Tegenwoordig is gamen een ontzettend populaire activiteit, maar dat is niet altijd zo geweest. Vroeger wisten mensen niet eens wat gamen was. Dat komt doordat het eigenlijk pas echt begonnen is aan het eind van de jaren 50. William Higinbotham bracht toen het computerspel ‘Tennis for Two’ uit. Dit was het startpunt voor de game-industrie. Steeds meer ondernemingen brachten computerspellen uit en toen in 1989 de eerste gameboy verscheen, was iedereen al helemaal lyrisch. Tot op de dag van vandaag ontwikkelt de game-industrie zich in een hoog tempo. 

Je eigen game pc samenstellen

Ben jij een actieve gamer? Dan is het misschien leuk om je eigen game pc samen te stellen. Op die manier kun je helemaal zelf bepalen met welke dingen je je computer wilt uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan verbeterde hardware, meer opslagruimte of een superieure processor. Dat klinkt natuurlijk hartstikke interessant! Een eigen game pc samenstellen kan bij Gamingpcshop.nl. Deze online webshop biedt jou de mogelijkheid om je pc aan te vullen met kwalitatieve A-merk onderdelen waardoor het gamen nog leuker wordt. Het voordeel van de webshop is dat je ook kunt kiezen uit allerlei originele extra opties. Het is dus zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de website. 

Nieuwe releases

Ieder jaar komen weer duizenden nieuwe games uit. Het leuke hieraan is dat het gamen nooit saai kan worden. Heb je een game helemaal uitgespeeld? Dan kun je direct online of in de winkel een nieuwe uitdaging uitzoeken. In 2022 staan er ook weer een aantal gave games op de release. Zo kun je in oktober bijvoorbeeld Call of Duty: Modern Warfare 2 verwachten. En wacht je iets langer, dan kun je in november Clash: Artifacts of Chaos kopen.

Hoe je gamen gezond houdt

Al dat gamen is natuurlijk hartstikke leuk, maar je gezondheid moet er niet onder lijden. Hoe houd je het gamen dan gezond? Deze vraag is gesteld aan verschillende professionele gamers die hun ervaringen op Youtube delen. Wat de Youtubers vooral noemen, is dat je voldoende pauzes moet houden en genoeg moet blijven bewegen. Ook is het natuurlijk goed om gezond te eten. Groenten, fruit, koolhydraten en misschien zelfs voedingssupplementen als aanvulling op je dagelijkse voeding. Let je op je pauzes, beweging en voeding? Maak je dan geen zorgen, want dan kun je jezelf een gezonde gamer noemen.  

Door Tiara